Каролин Гарсия завърши 2022-ра по феноменален начин, завоювайки трофея от Финалите

...
Каролин Гарсия завърши 2022-ра по феноменален начин, завоювайки трофея от Финалите
Коментари Харесай

Победите продължават: Световната №4 откри с труден успех участието си в Аделаида

Каролин Гарсия приключи 2022-ра по феноменален метод, завоювайки трофея от Финалите на WTA, и съумя да придвижи положителните си изяви и при започване на сегашния сезон, който откри с присъединяване на United Cup. Там тя записа две победи за тима на Франция, а през тази седмица реши да се включи и в WTA 500 конкуренцията в Аделаида като последна спирка преди старта на Откритото състезание на Австралия. В първия си мач тя се изправи против международната №48 Катерина Синякова, като се нуждаеше от 2 часа и 17 минути, с цел да пречупи съпротивата на чехкинята, оформяйки крайното 6:3 3:6 7:5. Така тя откри място в четвъртфиналната фаза, където я чака конфликт с поставената под номер осем в схемата Белинда Бенчич.

В дебютните минути от срещата самодейността бе напълно на страната на французойката, която обсипваше противниковата половина с високоскоростни и дълбокопласирани удари. Синякова по този начин и не успяваше да противодейства на своята съперничка и Гарсия небрежно съумя да си построи солидна преднина от два пробива и 5:0, които се оказаха задоволителни, с цел да запише откриващия сет в своята сметка.

Втората част започва равностойно, като се наблюдаваше забележителен напредък в играта на чехкинята, която от ден на ден стартира да навлиза в корта и да търси нападателно продължение. Това ѝ оказа помощ да нанесе първия си пробив в осмия гейм и точно този късен брейк я изведе до равнене на общия резултат в мача.

В началото на третия сет станахме очевидци на извънредно нескончаем сервис гейм на международната №48, която, макар че сподели темперамент, в последна сметка бе пречупена от по-опитната състезателка. Така Гарсия излезе напред с задатък от 3:0, но след това спад в представянето ѝ разреши на Синякова да навакса изоставането си за 3:3. Последваха безапелационно извоювани подавания от двете тенисистки, само че тъкмо когато изглеждаше, че мачът ще бъде решен в тайбрек, то световната №4 се възползва от серия грешки на съперничката си и реализира пробив в последния вероятен миг, подпечатвайки си крайния триумф в дуела.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР